old_roman_abramovich_969388203

Абрамович трябва да докаже произхода на парите си за английска виза

22 май 2018

Роман Абрамович трябва да докаже произхода на парите си, за да получи виза, пише британският вестник The Independent. Собственикът на Челси ще трябва да отвори счетоводните си книги и да докаже законността на средствата, които държи в Обединеното кралство, цитира вестника агенция „Фокус“.
Милиардерът е засегнат от ограниченията наложени върху олигарсите от правителството след инцидента със Сергей Скрипал. Сега  Абрамович, който според изданието подарил скоро на Владимир Путин яхта за 25 милиона лири и още 700 супербогати руснаци, които притежават визи трябва да докажат произхода на парите си. Москва обвини британското правителство в подклаждане на антируска истерия и че се държи по “неприятелски и безпринципен начин“.

roman_abramovich_03052015

Абрамович трябва да докаже произхода на парите си за английска виза

След публикациите за проблемите с визата на Роман Абрамович правителството обяви, че молбите за визи за богатите инвеститори ще бъдат обект на по-стриктно разглеждане.
Дали Роман Абрамович плаща цената за това, че е твърде близък до Владимир Путин, пита британският вестник The Guardian. Според изданието на въпроса защо Роман Абрамович изпитва трудности при подновяването на британската си виза има един отговор с две думи: Владимир Путин.

Според запознати неговата бизнес-виза е изтекла миналия месец, а частният му боинг не е кацал на британска територия от 1 април. Все още не е ясно дали проблемите с визата му са временни или се готви нещо постоянно, което де факто би било забрана за пребиваване.

Неговите официални представители казват, че процесът на издаване отнема по-дълго време. И в двата случая това показва нова по-твърда позиция на властите на Острова по отношение н руските граждани след инцидента с бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

По думите на покойния руски олигарх Борис Березовски Абрамович се радва на значително политическо влияние в Москва от втората половина на 1990-те години и когато Владимир Путин е станал президент Абрамович е изиграл ключова роля във формирането на тогавашното руско правителство.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)