Авангардната и провокативна арт фотография през погледа на Белий Ден

04 януари 2017

Преди малко повече от месец успяхме да се срещнем в столицата с един от  най-авангардните и провокативни арт фотографи на Русия – Белий Ден. Той бе в страната за да представи и популяризира международния фотографски конкурс VIPA 2016.

Григорий Горячев, познат повече с артисичния си псевдоним Белий Ден, е член на Руската национална асоциация на професионалните фотографи и Гилдията на рекламните фотографи. Журира в редица престижни международни конкурси като Moscow International Foto Awards (MIFA) и Tokio International Foto Awards (TIFA).

Белий ден

В своята работа Белий Ден прекрачва каноните на фотографията и умело жонглира с реални и нереални картини. Майстор на ретуша и наслагването на образи и ефекти, той кодира в работата си скрити послания, обвити в кинематографичност. Затова и пред обектива на Белий Ден застават редица представители на московския хайлайф: модели, артисти, музиканти и журналисти, които дръзват да се доверят на безграничната му фантазия.

В България той се срещна със свои български колеги, журналисти и представители на бизнеса като посланик на честното и прозрачно провеждане на Международния конкурс VIPA 2016, който се осъществява с подкрепата на българската Асоциация на професионалните фотографи.

Белий ден

Voubs Internatonal Photography Awards търси най-добрите фотографи на годината, а претендентите за титлата вече са над 170 и от цял свят – включително Русия, Германия, Великобритания, САЩ, Канада, Тайван и Индия. Те са само част от близо 70 000 професионалисти и любители от всички области на изкуството, които са активни участници в над 100 състезания в иновативния конкурсен хъб Voubs.com, създаден в България.

Белий ден

Време е да научим малко повече за VIPA 2016, както и за проектите на фото-художника, който излиза извън рамките на понятието фотограф – Белий Ден.

Репортер: Пепа Попова
Оператор: Венелин Бакалов
Фотограф: Антон Хариев
Постпродукция: Симеон Симеонов

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)