Авокадо

Авокадо с раци по антилски

27 януари 2015

Антилските остови са група острови в Карибско море. Те се делят на две основни групи: малки Антили и големи Антили. В последните са включени Куба, Ямайка, Хаити, Доминиканската република и Пуерто Рико. Най-известният от 50-те малки Антили е остров Тринидад. Общата им площ е 228 662 кв.км и са с население от 4 333 942 души.

Необходими продукти:
1 консерва раци (125 гр. сухо вещество)
2 бр. авокадо (узрели)
2 ч. л. сок от лимон
1/2 вр. магданоз
червен пипер
черен пипер
сол

За майонезата:
1 яйчен жълтък
250 ml олио
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сок от лимон

Начин на приготвяне:
Плодовете от авокадо се разполовяват, като ядките се отстраняват, а след това с лъжица се издълбава и част от сърцевината, така че да се оформи кошничка. Материалът от издълбаната сърцевина се нарязва на малки кубчета, смесва се с половината от лимоновият сок, чер пипер, сол, ситно нарязаните раци и се разбърква до хомогенна смес. Приготвя се майонеза от посочените продукти. Кошничките от авокадо се пълнят с получената смес и тя се покрива с майонеза. Поръсва със ситно нарязан магданоз и червен пипер. Сервира се охладено.

снимка: uneplumedanslacuisine.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)