
Необходими продукти:
10 агнешки котлетчета
2 с. л. червен винен оцет
2 с. л. зехтин
2 ч. л. розмарин (ситно нарязан)
1 ч. л. захар
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Зехтинът и оцетът се смесват и котлетите се намазват с получената смес. В купичка се смесват захарта, розмаринът, сол и пипер и се разбъркват добре. Котлетите се натриват с получената смес и се слагат да се пекат на предварително загрят грил. По време на печенето се обръщат до получаване на желаната степен на изпичане. Сервират се горещи, като се подправят допълнително със сол и пипер ако е необходимо. Към тях добавете гарнитура по избор.
снимка: youtube.com
Още по темата
-
Турската кухня (част II)
In TASTEАз се предадох на турската кулинария през 1997 г. – бях в Истанбул, много влюбена ...
-
-
Руската салата, която всъщност е френска
In TASTEКогато у нас стане въпрос за Русия, в ума на мнозина се появяват картини на ...
-
Пълнени чушки с гауда
In TASTEНеобходими продукти: 3 бр. чушки 2 глави лук 1/2 глава чесън 1 стрък праз (само ...
Остави своя коментар през Facebook