1774160-77-650-5e7818b7c3-1484581530

Азиатски омлет

12 декември 2018

Необходими продукти

8 яйца;
6 големи глави лук, нарязани на кръст;
Сол и черен пипер;
1 супена лъжица олио;
60 грама ситно нарязан пушен бут;
100-120 грама нарязани бели гъби;
3 супени лъжици соев сос;
1 чаша грах от консерва;
1 чаша нахут от консерва;
100-120 г обелени и нарязани на кръст скариди;
1 ч.л. оризов оцет;
½ ч.л. сусамово масло;
няколко капки масло от чили;
2 супени лъжици кориандър, едро нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 210 градуса. В малка купа сложете яйцата и ги смесете с подправките.
В малък тиган затоплете маслото. Добавете лука, после шунката и гответе в продължение на 1 минута на средно-висока температура до зачервяване. Добавете гъбите и гответе в продължение на няколко минути до омекване. Изсипете  соев сос и оставете да къкри за около 30 секунди. Добавете граха и нахута и гответе в продължение на 30 секунди, като само разклащате.  Отстранете от огъня. Зеленчуците се смесват със скаридите и яйцата. Преместете в намазана с олио тава с подходяща големина и разпределете равномерно по дъното. Запечете във фурната за 12 минути.
Докато се пече омлета, разбъркайте в малка купа 2 с.л. соев сос с оризов оцет, сусамово масло и чили масло. Извадете  от фурната и поръсете с магданоз. Нарежете омлета на парчета като пица и сервирайте със сместа от соев сос и оризов оцет.

 

Снимка: Staklovers.menu

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)