1774160-77-650-5e7818b7c3-1484581530

Азиатски омлет

14 ноември 2017

Необходими продукти

8 яйца; 

6 големи глави лук, нарязани на кръст; 

Сол и черен пипер;

1 супена лъжица олио; 

60 грама ситно нарязан пушен бут; 

100-120 грама нарязани бели гъби; 

3 супени лъжици соев сос; 

1 чаша грах от консерва; 

1 чаша нахут от консерва; 

100-120 г обелени и нарязани на кръст скариди; 

1 ч.л. оризов оцет; 

½ ч.л. сусамово масло; 

няколко капки масло от чили; 

2 супени лъжици кориандър, едро нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 210 градуса. В малка купа сложете яйцата и ги смесете с подправките.
В малък тиган затоплете маслото. Добавете лука, после шунката и гответе в продължение на 1 минута на средно-висока температура до зачервяване. Добавете гъбите и гответе в продължение на няколко минути до омекване. Изсипете  соев сос и оставете да къкри за около 30 секунди. Добавете граха и нахута и гответе в продължение на 30 секунди, като само разклащате.  Отстранете от огъня. Зеленчуците се смесват със скаридите и яйцата. Преместете в намазана с олио тава с подходяща големина и разпределете равномерно по дъното. Запечете във фурната за 12 минути.
Докато се пече омлета, разбъркайте в малка купа 2 с.л. соев сос с оризов оцет, сусамово масло и чили масло. Извадете  от фурната и поръсете с магданоз. Нарежете омлета на парчета като пица и сервирайте със сместа от соев сос и оризов оцет.

 

Снимка: Staklovers.menu

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)