Азис трогна в нов джендър филм: Гей съм, но това не ме прави по-различен от вас! (Видео)

06 януари 2019

„Кралят на попфолка“ Азис влезе в поредната си нестандартна роля. Този път провокативният изпълнител е сред главните лица на най-новия документален филм „Ние сме тук“, в който за около 20 минути се разгръща темата за правата на хомосексуалното общество у нас. Азис защитава членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансдженъри), като разкрива, че и самият той се е възползвал от различната си сексуалност в началото на кариерата си, за да успее да пробие на пазара.

„В началото се стрясках от „София Прайд“. Не харесвам тези разголени гримирани хора, чупещи се, кършещи се под някакви звуци, опитвайки се да ни кажат нещо, но се оказав, че това е единственият начин да кажем, че съществуваме. Защото ако сме тихи и кротки – това няма как да стане“, признава той.

„Когато започнах кариерата си, това цялото нещо беше шоубизнес, това беше част от образа ми, това продаваше страшно много. Но това продаваше мен, а не идеята, че ако си различен, трябва веднага да те приемат. И българите приемат хомосексуалността само на публичните образи, а голяма част от нормалните гейове определят като болни. Това не е болест, а даденост“.

"Възползвах се от скандалния имидж, за да успея", признава "костинбродският славей".

„Възползвах се от скандалния имидж, за да успея“, признава „костинбродският славей“.

Певецът си спомня и за реакцията на баща си, когато разбира за различната му сексуалност. Категоричен е обаче, че въпреки това, родителят му с времето се е научил да е толерантен и да разбира LGBT общността заради него, за разлика от повечето му сънародници.

„Да, мургав съм. Да, моята сексуалност не е като вашата или като тази на съседа ви. Но аз не съм чудовище. Имам 6 кучета, котки, таралеж, грижа се за семейството си, имам страшно много приятели. И това не ме прави различен от вас„, е сред най-открояващите се реплики на Азис във филма. Иначе в лентата виждаме още и евродепутата Ангел Джамбазки, основателите на „София Прайд“ и различни чуждестранни защитници. Ако ви е любопитно, можете да я видите в прикаченото видео.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)