50e129476b9fb5ca37a3b3cd37511ca9

Айрис Апфел има собствени емотикони

06 август 2016

95 години – времето, когато можете да научите нещо ново

На 29 август най-ярката и интересна любителка на модата – несравнимата Айрис Апфел ще навърши 95 години. По този повод, американската мрежа Macy’s разработи емотикони, вдъхновени от любимата им модница. Айрис, която винаги е готова за експерименти, бе изключително поласкана. Вече е възможно да свалите новите модни емотикони от Apple iTunes и Google Play, както и стикери с някои от крилатите фрази на Айрис: „Аз още не съм виждала цвят, който да не ми харесва“ и „Повече – е повече, а по-малко – е скучно“.

Самата муза каза, че когато са й съобщили за идеята да създадат емотикони с нейния образ, тя въобще не е знаела за какво става въпрос.

„Малко съм стара, за да знам какво е това, но изглежда, че на всички им харесва. Ако лицето ми хареса на някой, то аз съм ЗА „, – казва Айрис Апфел

 0fee781c984bb703da6f3e3d4396bd00

Айрис Апфел е американски интериорен дизайнер. Винаги носи огромни, кръгли очила с масивни рамки и дебели стъкла и прилича на анимирана пчела с големи очи… но точно така се харесва. Първоначално се насочва към модата, но именно модното списание, в което започва първата си работа (като момиче на копирната машина), я отказва от тази й мечта. Според Айрис редакторите в това списание са на никаква възраст и имат никакъв вкус, те са „твърде стари, за да забременеят, но твърде млади, за да умрат”. По-късно тя се насочва към интериорния дизайн и именно тук е в стихията си.

През последните 50 години Айрис носи екзотични сетове дрехи, които повечето от нас не са сънували и в най-откачените си сънища. За вечерни партита тя смело комбинира палто от зелени кокоши пера, червен велурен панталон до коленете, сребриста лисица през рамо и колан от Южна Африка на кръста… И ако това не ви е достатъчно, какво ще кажете за тези неща, които има в гардероба си – сватбена рокля от Тунис, дълго вълнено палто от Афганистан, колани с риби от Южна Америка, златни обеци и колиета от Африка, гривни, направени от пластмасови очи на детски играчки.

На въпроса за кого се облича по този начин, тя отговаря –

„За себе си, единствено и само. Обличам се така, че да доставя удоволствие на себе си. Ако с тоалета си накарам съпруга си да крещи от ужас, разбира се, бих се преоблякла. Но ако някой друг не харесва как се обличам, това е негов проблем – не мой ”

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)