6_Blink (1)

Академията за мода с шикозно лятно парти

30 май 2018

Fashion Party Summer Chic събира дизайнери и ценители на модата

 

Ака­де­ми­я­та за мо­да организира тематично Fashion Party Summer Chic с  елегантен ревю-спектакъл. На 12 юни 2018 г. лятното парти ще събере почитатели и ценители на модата, които ще се запознаят с актуалните предложения на едниот най-добрите български дизайнери и модни къщи. Гости на Fashion Party Summer Chic ще са носителите на приза „Златна игла” на Академията за мода: Жана Жекова,София Борисова,Вяра Георгиева,Светослав Колчагов, Христо Чучев,Милка Александрова-Бучи, Антония Йорданова,Елена Златева, Меги Петкова, Теодора Спасова и Николай Божилов.

Проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: „По стара и добра традиция през месец юни Академията за мода закрива деловия сезон на ревюта и модни презентации с послание за красива, стойностна и релаксираща лятна ваканция. Този път посланието е за летен шик. Имам предвид новите измерения на елегантността през горещия сезон, палавите багри, свежите акценти и предизвикателните силуети. За тази цел поканените модни къщи и дизайнери, които ще участват в нашия ревю-спектакъл, ще разкрият своята естетика и концепция за летния шик…“.

Лице наFashion Party Summer Chic ще бъде г-жа Дима Атанасова – Мисис Дама на годината 2018 в категория „Красота и здраве“.Тя ще открие ревю-спектакъла на модното парти, по време на който актуални колекции ще покажат изявени и утвърдени модни творци, както и талантливи млади дизайнери.

1_Dima_Atanasova

Част от модните творения ще бъдат създадени специално за събитието на Академията за мода. В духа на френския шик ще е участието на модна къща „Мезон Сант-Ерем“ с дизайнер и стилист Габриела Колева.

2_Maison Saint- Herem (1)

Христо Чучев, който спечели тазгодишния приз „Златна игла 2018“ за булчинска мода, ще представи своите най-нови предложения за булките.

5_Hristo Chuchev (2)

В рокля, създадена от него ще бъде облечена и водещата на Fashion Party Summer Chic – чаровната Гери Дончева. Официални и сватбени тоалети ще покаже и талантливата Ради Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“. Тя ще представи избрани предложения от колекция Womanity, вдъхновена от независимата, дръзка и провокативна съвременна жена.

7_Blink (2)

Дизайнерите Вяра, Деница и Мария Станчеви ще представят за първи път по време на събитието най-новата колекция пролет-лято 2018 на бутик „Ла фоа“. Дизайнерските творения в сила на „Ла фоа“ са изтъкани от ефирност, лукс и сексапил, като разкриват непредсказуемата и многолика жена.

8_La Foi (1)

Дамска и мъжка официална мода ще покажат още дизайнерите на модна къща „Бандерол“ – Десислава Дамянова и Никола Карадамянов.

10_Banderol (1)

Специално за тематичното лятно парти на Академията за мода е създадена колекцията „Морски бриз“ на „Аксел Харди“. Тя е вдъхновена от свързаните с лятото почивки, море, круизи и летни приключения. Всеки аутфит от колекцията с многофункционални облекла от плетива и естетсвени материи ще бъде допълнен от уникални текстилни бижута.

14_Axel Hardy (1)

Младата дизайнерка Таня Ян също ще покаже дизайнерски творения, вдъхновени едновременно от коприната и от темата „летен шик“.

12_Tanya Yan (1)

Бутикови облекла с фолклорни мотиви ще представи модна къща „Елена Христова” с дизайнер Елена Христова, която залага на жизнерадостния жълт цвят.

17_Elena Hristova (2)

Тематични аутфити в духа на летния шик ще покажат и млади дизайнери и студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия: Деси Бъчварова и  Пламена Мишева,  Давид Стояновски, Ирина Матов, Йоанна Шишкова, Лора Лилова, Мария Колева, Стефани Тодорова и Християна Мутафчиева.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)