„Академия за магьосници”

„Академия за магьосници” ще бъде представена в четвъртък

16 януари 2019

Ел Феъри е автор на книгата „Академия за магьосници”. Това е псевдоним на българката Вероника Везенкова, която е студент по лингвистика. Книгата излезе в края на миналата година, подготвена от издателска къща „Бард”.

Ако сте любопитни за какво става дума в обемното четиво, което е над 700 страници, ще имате възможност да се запознаете с неговото съдържание и автора му на 17 януари от 18:00 часа в център „Гринуич”. Медиатор на събитието ще бъде Оура Лов, автор на „Пчелата”.

Корицата на книгата „Академия за магьосници” (Бард, 2018)

Корицата на книгата „Академия за магьосници” (Бард, 2018)

За книгата от издателите:

Кое е злото в свят, в който има само добро?…

Светът след Петата световна война е разделен на две. Оцелелите хора водят труден живот, белязан от разделение и несправедливост, и дори не подозират за съществуването на таен свят, наречен Общността – свят на магьосници, сирени, феи, върколаци… В него царят мир, спокойствие и разбирателство, няма бедност и болести. Жителите на Общността обаче са подчинени на редица правила: нямат право да не са добри; не трябва да излизат извън Общността; не могат да смесват кръвта си с представител на друга раса, нито да създават семейство, преди да навършат трийсет години, и още много други.

Тийнейджърката Ел, която учи в Академията за магьосници, все не успява да се впише напълно в този хармоничен свят. Тя е по-различна от връстниците си, притежава нетипични за своята раса умения и е склонна да нарушава правилата. А съдбата я е орисала да открие с цената на много изпитания кое е злото в свят, в който има само добро…

Вижте още: „Господарката на Империята”: 5 причини да прочетете тази книга

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)