Young happy amorous couple celebrating with red wine at restaura

Ако ви трябва съвет за вино, консултирайте се с ДНК-то си

09 ноември 2016

Любители на вино, пазете се. А може би и портфейлите си също. Нова услуга за доставка на вино, наречена „Вином”, обещава да сложи край на уморителния лов в търсене на съвършената бутилка вино чрез създаване на персонализиран профил на вкуса в зависимост от ДНК-то ви.

Базираният в Силиконовата долина старт-ъп анализира 10 генетични варианта, детерминирани чрез проба от слюнката и след това провежда запитване относно вкусовите предпочитания на клиента.

Чрез нестандартния си подход компанията „Вином” обещава да намери виното, което пасва перфектно на вашия индивидуален вкус.

„Има над 400 гени, отговорни за клетките върху езика и носа ни и по този начин ни позволяват да правим разграничения между различните вкусове и миризми (наречени вкусови и обонятелни рецептори)“, обясняват от „Вином” своята иновация.

„Дори и малки вариации в ДНК кода на гени могат да доведат до огромни промени в начина, по който вкусваме и усещаме аромат, и обясняват защо някои хора обичат салата с къдраво или брюкселско зеле, докато половинките им мръщят нос само при мисълта за това.“, допълват те, цитирани от „Индипендънт“.

И тъй като безплатен обяд няма, персонализираната бутилка вино си е услуга със солена цена. Само изследванията за пасващия ви на генетично ниво еликсир ще ви струва особено нескромните 199 долара, а бутилката е още 65. И ако виното ви се струва сравнително евтино, не бойте се. Има си уловка – трябва да поръчате минимум три. /БГНЕС

снимка: returnofkings.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)