86 400 долара

Ако всяка сутрин получавахте даром 86 400 долара

24 декември 2017

В навечерието на коледния празник когато не малко от нас правят равносметки и отделят време на любими хора, решихме да ви представим един прекрасен текст. Авторът е Марк Леви, а темата – вечна.

 - Представи ви, че всяка сутрин, веднага щом се събудиш, получаваш даром 86 400 долара. Единственото условие за тази сделка е да ги похарчиш до края на деня, а неизползвания остатък ти се взима щом се отправиш към леглото, -това е подарък, но играта може да свърши във всеки един момент. Въпрос: какво би направил с парите?

Той отговори, че би изхарчил всеки долар за собствено удоволствие и за това да купи подаръци на всички, които обича. Той би използвал всеки цент от вълшебната банка, за да напълни своя собствен живот и живота на околните с щастие, „дори и на тези, които не познавам, защото не съм сигурен, че бих успял да похарча за себе си и близките си 86 400 долара за един ден; но на къде биеш изобщо?“

 - Такава вълшебна банка е достъпна за всеки един от нас- това е времето! Рогът на изобилието, от който постоянно текат секунди…всяка сутрин, събуждайките се, ние получаваме кредит от 86 400 секунди живот за ден, и когато заспиваме вечер, запасът от време изчезва, а каквото не е било изживяно за ден- пропада. Всяка сутрин вълшебството започва отново и ние отново получаваме кредит от 86 400 секунди.

Играем по правила, които е невъзможно да бъдат заобиколени: банката може да хлопне врати във всеки един момент без предупреждение; животът може да спре във всяка една секунда. Какво правим с нашите ежедневни 86 400 секунди? А секунда живот е по- важна от долар, нали?..

Автор: Марк Леви
«Между Небето и Земята»

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)