Албена Вескова – Славеят на „Българе“

31 август 2017

Албена Вескова е солист на НФА „Българе“ – наричат я Славея на ансамбъла. Тя е най-нежната народна певица. Нейният концерт на фестивала на народната носия в Жеравна буквално взриви публиката. Множеството от хора събрали се в местността Добромерица край Жеравна  бурно аплодираше виртуозните изпълнения на Албена Вескова. Малки и големи останаха за пореден път очаровани от прекрасния глас на солистката на НФА „Българе“.

На сцената се случи и нещо, което изненада, не само Албена Вескова, но и всички присъстващи. Няма да ви издадем какво е то, вие сами ще научите…

MON_8866

Невероятният  глас на певицата я качва на сцената едва когато е на седем години.  На 13 вече е носител на на медал на фолклорно надпяване. Тя печели и лауреатско място на първия детски радио конкурс. Мечтала е да пее в „Мистерията на българските гласове“. И това се случва след училището в Широка Лъка. Албена Вескова завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив. Красивата и талантлива родопчанка  обяснява успеха си не само със своя талант, но и отдава  значение на таланта и шанса си в живота.

Когато Албена Вескова е поканена от Христо Димитров за солист на неговия ансамбъл, тя е повече от щастлива. От тогава до днес тя е отдадена на работата си в НФА „Българе“ и заедно с колегите си пленява сърцата на хората в България и по света.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)