Алберто Веделаго

Алберто Веделаго учи младите българи за ролята на модата в бизнеса

29 октомври 2019

Световноизвестният италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго изнесе публична мултимедийна лекция на тема „Ролята на облеклото за успеха в бизнеса“. Събитието беше организирано от Академията за мода, ПУ „Паисий Хилендарски“ и катедра „Маркетинг и МИО“.

Модератор бе проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който представи госта като не само дизайнер, а философ, естет, културолог и истински маестро в изкуството персонално да се създава облекло.

Алберто Веделаго

„Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – личен и професионален…”, коментира проф. Стойков.

В началото на лекцията доц. д-р Надя Чернева – заместник-ректор по международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол, връчи на Алберто Веделаго почетен плакет „Паисий Хилендарски“, от името на ректора проф. д-р Румен Младенов. Maestro di Eleganza получи и специален сертификат, като благодарност за гостуването си в университета.

alberto2

Италианският дизайнер и стилист  уточни, че е специалист в обличането на мъже, но в лекцията си ще коментира и правила за бизнес облеклото на жените. Maestro di Eleganza отбеляза, че със съветите си се надява студентите от ПУ „Паисий Хилендарски“ да постигнат максимален успех при старта на професионалното им развитие.

Алберто Веделаго акцентира на въпроса как елегантността придава стойност и носи повече успехи в личен и професионален план. Той обърна внимание и на важни правила при подготовката за интервю или първа среща с клиент, като даде съвети за различни ситуации и изтъкна често срещани грешки.

alberto4

„Понякога в делови ситуации, жените не могат да намерят границата между това да бъдат забелязани и риска да изглеждат прекалено агресивни.“, отбеляза Maestro di Eleganza. Той също сподели различни примери от своята практика и демонстрира пред студентите как да различат качественото сако, което е ръчно изработено без подлепващи материали.

Акценти в лекцията бяха и проблемите свързани с масовото производство и ниското качество на изработка и материи. На финала гостът отговори на множество въпроси, задени от аудиторията и подари на всички присъстващи екземпляр от книгата си “Return ticket to suit and tie”.

alberto3

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)