Алберто Веделаго – Maestro di eleganza

02 февруари 2017

Алберто Веделаго има 30 години опит на международната модна сцена. Започва своята дейност като мениджър в Forall груп, една от големите институции за елегантност „Made in Italy“, към която принадлежи Pal Zileri. Kоординирал e процесите на изработка, на стилизиране и на маркетинг, и е управлявал над 150 магазина на Pal Zileri в цял свят. Този негов опит е продължил 25 години, преди да вземе решението да направи нова крачка и да основе своя бранд ACCADEMYA  /„Академия“/.


alberto3

Оригиналният моден творец и стилист е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност. Тази мисия включва и неговите публични и индивидуални лекции, които целят да разкрият технологичните тайни на един персонално ушит костюм, както и предимствата на материалите с високо качество. Брандът ACCADEMYA, който е подчинен на тези принципи е уникално явление в модния свят на мъжката елегантност. Всъщност този бранд съединява по удивителен начин перфектната изработка и високата визуална култура.

Оперативният център на дейността на Алберто Веделаго е във Венеция, Италия. Там се изработват всички костюми за клиентите на дизайнера, независимо в коя част на света се намират те. Венеция, освен, че е градът, очаровал целия свят по неповторим начин, подчертава ексклузивния “modus operandi” („похват на действие“ – лат.) на ACCADEMYA, залагащ преди всичко на уникалността и превъзходството.

alberto4

В своята работа Алберто Веделаго пътува из целия свят – от Америка до Австралия, където неговият иновативен подход и схващане за стил срещат все повече почитатели, а мнозина изискани клиенти вече са го избрали за свой „Maestro di eleganza” като например: Джон Траволта, Ник Нолти и други знаменитости, както и компании, към които прилага същия персонализиран подход. Такъв е случаят с кафе „Флориан“ /Caffè Florian/ във Венеция, чийто персонал е облечен от Алберто Веделаго. Любопитното е, че то е най-старото кафене в света, открито през 1720 г.

alberto2

Преди броени дни, майсторът на елегантността – Алберто Веделаго откри пред камерите ни, че неговата формула на успех се крие в същността на иновативния му метод за създаване на елегантност и подчерта, че най-важната и същевременно най-трудната част от работата му е да опознае индивидуалността на човека, неговите лични качества и да му помогне да намери своя стил.

Работата на дизайнера включва вземане не само на „физическите“ мерки на клиента, но също така проникване и опознаване на характеристиките му като личност. Този подход определя Алберто Веделаго като “Personalitailor” – стилист и дизайнер на личността, чрез който той създава костюми, описващи човек естетически и вътрешно. Самият дизайнер сподели, че с удоволствие е установил за българския мъж, че е много любопитен и има отворено съзнание към новото и модерното, но че има и какво да учи.

alberto5

Алберто Веделаго подчерта колко е голямо значението на оригиналната ръчна изработка и колко е голямо нейното предимство спрямо конфекцията и машинното производство на костюми с традиционните залепващи техники. За сравнение – при ръчното изработване на сако има 186 задължителни стъпки, докато фабрично произведените костюми са направени с техники на залепване само в 20 стъпки. Дизайнерът обясни, че висококачествените платове са толкова фини, че не позволяват друга техника освен ръчна работа. При нея, когато няма лепило, се запазват свойството на дрехата и възможността на тялото да „диша“. Алберто Веделаго демонстрира и как да се разпознае качествената изработка на сакото, на ризата…

alberto

Запознайте се с Алберто Веделаго – Maestro di eleganza днес и научете къде мъжете  според него са най-елегантни.

Очаквайте  и следващия ни специален материал, посветен на силния пол,  в който  „Майсторът на елегантността“ ще  даде много практични съвети за стил и добро самочувствие.

 

репортер: Пепа Попова
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)