Ален Делон

Ален Делон е расист, хомофоб и женомразец! Но си заслужава „Златната палма“

19 май 2019

Решението френската кино легенда Ален Делон да бъде почетен със „Златна палма“ в тазгодишното издание на фестивала в Кан разбуни сериозно духовете в редица страни. Най-активни се оказаха от движението #МеТоо, които директно обявиха актьора на „Персона нон грата“ и го определиха като „расист, хомофоб и женомразец“ в онлайн петиция.

Ален Делон с половинката си Натали и сина им Антъни. Именно последният го обвинява в насилие.

Ален Делон с половинката си Натали и сина им Антъни. Именно последният го обвинява в насилие.

Те се позоваха на стари интервюта на 83-годишната звезда, в които той действително признава, че е удрял публично жени, рзкрива мнение, че гей двойките не трябва да имат право да осиновяват деца и че нежният пол трябва да свикне, че от време на време може и да бъде попляскван от половинките си.

„Масло в огъня“ наля и синът му, който коментира пред пресата, че баща му е бил майка му през годините на съвместния им живот, като й е счупил осем ребра и на два пъти носа. Освен това, Делон е привърженик и на крайнодесните във Франция и е за спирането на имиграцията, което допълнително разваля имиджа му пред широката общественост.

И голямата любов на Роми Шнайдер с Делон не води до добро.. Според мнозина, той е причината за самоубийството й.

И голямата любов на Роми Шнайдер с Делон не води до добро.. Според мнозина, той е причината за самоубийството й.

И ако доскоро обвиненията на #МеТоо бяха само в англоезичните страни, то към тях вече се присъединиха и в родната му страна, като петицията, че той не заслужава наградата в Кан вече надминаха над 20 000 подписа.

Въпреки това директорът на фестивала Тиери Фремо даде категорично да се разбере, че решението вече е взето и няма да бъде променено. Той се обоснова, че говорим за отличие в областта на киното, в което актьорът го е заслужил на 100%.

Ален Делон

„Не даваме на Ален Делон Нобелова награда за мир. Даваме му почетна „Златна палма“ за кариерата му като актьор. Журналистът Самюел Блуменфелд, който пише много за него, казва, че той е страхотен само като актьор. Трето, Ален Делон е казвал неща, за които има право да изрази мнението си, както всеки един друг човек. А и за да съм честен, въобще не знам какво точно е казал“, коментира той.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)