Алпийски макарони

Алпийски макарони

17 април 2015

Необходими продукти:
5 големи картофа
300 гр. макарони по избор
200 ml заквасена сметана
250 гр. сирене Грюер
50 гр. масло
1 глава лук

Начин на приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета и се слагат да се варят в подсолена вода. След няколко минути се добавят макароните и всичко се вари до сваряването им. Сиренето се настъргва на едро и се смесва със сметаната, като се разбърква до получаване на хомогенна смес. Лукът се нарязва на ситно, или „жулиен“ и се задушава с маслото до леко златисто. В тавичка се подрежда на слоеве от картофи и макарони, сметана и сирене, картофи и макарони и т. н. Накрая отгоре се полива със задушения лук и маслото. Слага се за 5-10 мин. в загрята фурна, за да се разтори сиренето. Сервира се топло, с гарнитура от ябълково пюре.

снимка: saison.ch

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)