Анастасия Събева е номинирана за Награда „Стоян Камбарев”

23 април 2015

На 27-ми април за шести пореден път ще се проведе Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2015. In Life ще излъчи церемонията на живо!

Младият театрален режисьор Анастасия Събева е номинирана заради спектаклите си „Женска управия” в Младежкия театър и „Антихрист” в Пловдивския театър. За крехките си 23 години Анастасия е едновременно завидно зряла и по детски експлозивна в оригиналните си режисьорски решения и търсения. Тя направи категорична заявка за голямо бъдеще на театралната ни сцена, която отдавна се нуждаеше от тази свежа и чиста глътка въздух.
„За мен изкуството е бягство от реалността, свят, който може да бъде изграден изцяло от човешкото въображение. Първата ми среща с изкуството беше на шест години, когато започнх да свиря на пиано. Когато станах на 13 – 14 години, се зачудих дали пък не искам да бъда актриса, а по-късно и режисьор. За хората може би е абсурдно как едни човеци прекарват толкова време в едно тъмно, прашно, студено място, наречено сцена; карат се, мразят се, влюбват се и понякога творят. И хората сигурно трудно разбират, че те са влюбени в работата си, много обичат да мечтаят и даже понякога могат да летят..И аз всеки ден се моля тези човеци да не изгубят смисъла и любовта си.” споделя младата театрална надежда.

Анастасия Събева е завършилa Театрална студия „Игра“ с художествен ръководител Петър Върбанов. Първоначално я приемат в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ като актриса, но в крайна сметка се дипломира като режисьор в класа на проф. Здравко Митков. Като студент осъществява следните постановки: „Доктор Фауст“ от Кристофър Марло; „Смъртта на Дантон“ от Георг Бюхнер; „Бекет или божията чест“ на Жан Ануи; „Саломе“ от Оскар Уайлд и „Антигона“ на Софокъл.

Анастасия е носител на наградата на НАТФИЗ „Най-Най-Най“ 2014 – в категорията Режисьор за драматичен театър. Интересен факт е, че от малка се занимава професионално с музика, като пее и свири на пиано, а като актриса участва в дублажи на анимационни и игрални филми

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)