soupe-au-panais

Английска супа с шери по старинна рецепта

01 септември 2015

Необходими продукти:
300 гр. говежди джолан
1 кг. телешки кокали (с костен мозък)
400 гр. пилешки дробчета
250 мл шери
3 моркова
3 глави лук
2 стръка праз
3 стръка целина
2 яйчни белтъка
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера сипете 3 л. студена вода. Добавете към нея обелените и нарязани на ситно зеленчуци, месото, кокалите и дробчетата. Яйчните белтъци разбийте на сняг и също ги прибавете. Изчакайте да заври, като разбърквайте от време на време, докато белтъците образуват бяла пяна на повърхността на водата. Оставете да ври на слаб огън около 2 и 1/2 часа. След това премахнете костите и пюрирайте супата до получаване на хомогенен крем, без следи от белтък. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. След това добавете шерито и отново разбъркайте добре. Сервира се гореща.

снимка: catherinepotvin73.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)