омлет с бекон и уиски

Английски омлет с бекон и уиски

11 октомври 2019

Ето една рецепта за омлет, която съвсем по английски съдържа и…уиски. Необходими продукти: Съставки за бекона с уиски:3 супени лъжици  масло; 500 гр.  бекон; 1 ½ с.л. Шотландско уиски; 2 ч.л. кафява захар; черен пипер Съставки за омлета: 8 яйца; Сол; черен пипер; 4 супени лъжици  масло; 1 1/3 чаши настъргано сирене чедър; 12 резена чери домати; 12-20 листа босилек Начин на приготвяне:

В голям тиган, разтопете маслото. Сложете бекона и гответе на средна температура в продължение на 2 минути. След това завъртете бекона, налейте уиски и поръсете със захар. Гответе на силен огън, като разклащате леко за около 30 секунди, докато уискито  се изпари. Поръсете с черен пипер и отстранете тигана от котлона.

Омлет: Смесете яйцата в купа, добавяйки, щипка сол и черен пипер. Загрейте тигана с диаметър 30 см. на огъня,. Добавете 1 супена лъжица масло и се изсипете 1/4 от на яйцата. Гответе на умерен огън за около 20 секунди. Свалете тигана от котлона и разпределете равномерно останалите яйце. Поръсете върху тях половината от омлета с 1/3 чаша сирене. Догответе  на слаб огън, докато сиренето започне да се топи. Свалете  от котлона, поръсете с босилек навсякъде. Преместете в чиния. Сложете 2 резена домат и сгънете 1/3 от омлета. Върху останалата 1/3 поставете сготвения с уиски бекон.

  Снимка: Staklovers.menu

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)