1766860-93-650-a542d8629a-1484581530

Английски омлет с бекон и уиски

10 ноември 2017

Ето една рецепта за омлет, която съвсем по английски съдържа и…уиски.

Необходими продукти:
Съставки за бекона с уиски:3 супени лъжици  масло;
500 гр.  бекон;
1 ½ с.л. Шотландско уиски;
2 ч.л. кафява захар;
черен пипер
Съставки за омлета: 8 яйца;
Сол;
черен пипер;
4 супени лъжици  масло;
1 1/3 чаши настъргано сирене чедър;
12 резена чери домати;
12-20 листа босилек

Начин на приготвяне:

В голям тиган, разтопете маслото. Сложете бекона и гответе на средна температура в продължение на 2 минути. След това завъртете бекона, налейте уиски и поръсете със захар. Гответе на силен огън, като разклащате леко за около 30 секунди, докато уискито  се изпари. Поръсете с черен пипер и отстранете тигана от котлона. Омлет: Смесете яйцата в купа, добавяйки, щипка сол и черен пипер. Загрейте тигана с диаметър 30 см. на огъня,. Добавете 1 супена лъжица масло и се изсипете 1/4 от на яйцата. Гответе на умерен огън за около 20 секунди. Свалете тигана от котлона и разпределете равномерно останалите яйце. Поръсете върху тях половината от омлета с 1/3 чаша сирене. Догответе  на слаб огън, докато сиренето започне да се топи. Свалете  от котлона, поръсете с босилек навсякъде. Преместете в чиния. Сложете 2 резена домат и сгънете 1/3 от омлета. Върху останалата 1/3 поставете сготвения с уиски бекон.

 

Снимка: Staklovers.menu

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)