991-ratio-protest-london-brekzit (1)

Англия гласува премахване на общото европейско законодателство

12 септември 2017

След 13-часово обсъждане британските депутати приеха на второ четене законопроекта за премахване на общото европейско законодателство в Обединеното кралство, като по този начин дадоха зелена светлина за по-нататъшното обсъждане на Брекзит.

Още по темата: Хиляди на протест срещу Брекзит в Лондон

IMGP5061

За представения от правителството законопроект гласуваха 326 членове от Камарата на общините, а 290 души бяха против. Целта на законопроекта е да се отмени законът от 1972 г., с който Великобритания се присъедини към блока, превръщайки грубо около 12 000 съществуващи регламенти на ЕС в част от британското законодателство.

Този процес по „прехвърляне“ ще започне, след като страната се оттегли от ЕС през март 2019. Резултатите от гласуването днес бяха първият сериозен правен тест за партията на Тереза Мей в процеса на „развод“ между Лондон и Брюксел. Сега проектозаконът, който има за цел да стане един от най-конституционно значимите актове на законодателството в британската история, ще премине в комисиите на Камарата на общините. Този процес трябва да отнеме поне една седмица. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)