140610-jolie-sexual-violence-story-6a_d6c2f17adecff1620045489407a65e98

Анджелина Джоли: “Да спрем сексуалното насилие по време на конфликти”

10 юни 2014

Вчера в Лондон започна четиридневна международна среща на високо равнище на тема „Да спрем сексуалното насилие по време на конфликти“ (End Sexual Violence in Conflict (ESVC), чиято основна цел е да сложи край на сексуално насилие във военните зони. На събитието присъстваха не само политически лица, но и холивудската звезда – Анджелина Джоли, посланик на добра воля за бежанците.

Уилям Хейг, британският външен министър, приветства актрисата при откриването на срещата на страните от Г-89 в Лондон. В речта си, той каза, че присъствието на известни личности в тази конференция ще бъде от огромна полза за успеха на благородната кауза. Джоли, от своя страна, не остави думите на Хейг без отговор. Тя отбеляза „Аз съм много, много щастлива да бъда тук.“

Започналият форум в Лондон се счита за най-голямата среща на върха в света, която някога е била посветена на темата за сексуалното насилие в конфликтните зони. Конференцията е завършващият етап на кампания, продължила две години, която има за цел да привлече вниманието към този наболял въпрос.

BpIUXiCCYAE7qC4

снимка: NBC News

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)