20200616-ang-post

Анджелина Джоли се тревожи за бъдещето на дъщеря си Захара заради цвета на кожата й

17 юни 2020

Смъртта на чернокожия американец Джордж Флойд, довела до масови протести срещу расизма в САЩ, сериозно разбуни обществото. Страната отново започна да говори за расова дискриминация и нарушаване на правата на чернокожите. Този проблем засегна и 45-годишната Анджелина Джоли, която заедно с бившия си съпруг Брад Пит през 2005 г. осинови момиче с тъмна кожа на име Захара от Етиопия.
Актрисата е сериозно притеснена, че 15-годишната й дъщеря ще стане „мишена“ за системата, когато порасне. Сега расовото напрежение в страната е по-високо от всякога, така че звездата се страхува, че Захара ще се сблъска с определени трудности.

Анджелина Джоли с дочерьми Шайло и Захарой

„Повече от 70 милиона души по света бяха принудени да напуснат домовете си поради война и преследване. А Америка също има расизъм и дискриминация. Система, която ме защитава, но не може да защити дъщеря ми или който и да е друг мъж, жена или дете у нас, въз основа на цвета на кожата им, е неприемлива.
Трябва да преминем от съпричастност и добри намерения към закони и политики, които се занимават с въпроса за систематичния расизъм и безнаказаността.
каза Анджелина в интервю за Harper’s Bazaar.


Анджелина Джоли с дочерьми Захарой и Шайло
Джоли добави, че хората са уморени от половинчатите мерки и оправдания от страна на властите и изрази надежда, че историческите промени скоро ще се случат в страната.

„Дойде време да направим промени в нашите закони и нашите институции, да изслушаме онези, които страдаха най-много и бяха лишени от глас!“ – заключи звездата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)