Андора на Биенале Венеция 2017

26 юли 2017

Екипът на телевизия In Life TV  продължава да ви потапя в света на Биенале 2017 във Венеция с представяне на инсталацията на Андора.ращайте новини

Ив Ариза ви кани на „прослушване“ в своя уникален свят на вибрации и звуци. Павилионът на малката държава представя енигматичната Ив, която  създава образ на съвременното общество от глина, отпечатък на устни и … уникална мелодия. 9000 керамични фигури съставят съвременна географска карта на света, в която всяка представена фигура е с различен цвят, обем и вибрация.

Инсталацията на Андора на Биенале Венеция 2017

Инсталацията на Андора на Биенале Венеция 2017

Идеята на Ив Ариза е, че ние можем да говорим с другите без да знаем езици. Стига да чуваме своя собствен език на сърцето – ще  съумеем да разберем и  другите.

Арт инсталацията на Андора на Биенале Венеция 2017

Арт инсталацията на Андора на Биенале Венеция 2017

До всяка от фигурите човек може да долепи ухо, като към морска мида и да чуе звука. Усещането е за прегръдка от целия свят, стига и ти да искаш да го прегърнеш.

MON_5874

Павилионът на Андора е отделен от традиционните пространства на изложението, той е в сърцето на Венеция и сам по себе си е сърце. Авторката е много благодарна на всеки, който й пише с емоцията, която е изпитал по време на срещата си с нейното изкуство.

MON_5876

Екипът на телевизия In Life остави своето послание към нея. А ако вие станете част от венецианското Биенале – не пропускайте това страхотно изживяване и изпратете своето усещане на Ив Ариза – andorrabiennalvenecia@gmail.com

автор и репортер: Ива Дойчинова
оператори: Венелин Бакалов и Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов

unnamed (3)

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)