„Анивенчър“ – едно различно преживяване

11 септември 2017

„Анивенчър“ среща „Комик – Кон“. Това е едно различно преживяване. Изтокът и Западът си дават среща в едно от най-мащабните събития в годината. След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура, организираният от клуб Накама фестивал – „Анивенчър“, обединява сили с най-новото за България, но добре познато на всеки фен на комикс културата по света събитие – „Комик Кон“.

В името на възможно най-доброто забавление, най-известните Косплей гости в историята на „Анивенчър“ забавляваха гостите. В рамките на фестивала бяха организирани множество конкурси, имаше зони за аниме и манга, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости и много нови атракции. Комик Кон зоната запозна посетителите с любими герои от сериали, а цели 2500 квадратни метра бяха отделени за най-голямата гейминг зона правена у нас.

„Анивенчър“ е едно феноменално и уникално за историята на фантастичния фендъм събитие за България. В рамките на двата дни на фестивала хиляди млади хора се стекоха в Интер експо център. Посещаемостта тази година беше рекордна, не само като брой участници, но и като брой гости. Това още веднъж доказва, че популярността на този вид култура сред младите хора непрекъснато нараства.

репортер: Ася Георгиева
оператор : Антон Хариев
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)