Ансамбъл Чинари

Ансамбъл „Чинари“ с нов спектакъл „Мистичен ритъм“ през ноември

06 септември 2017

„Мистичен ритъм“ е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл“Чинари“. Той ще бъде представен за първи път на 28 ноември в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния юбилей на частния ансамбъл. Спектакълът ще бъде своеобразен завършек на поредица от авторски проекти, които обединяват един цял творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор.

Всяка година „Чинари“ представят нови спектакли. Те се превърнаха в традиция и негова запазена марка и са очаквани с нетърпение от неговите почитатели. „Мистичен ритъм“ поставя началото на подготовката за отбелязване на 25-тата годишнина от създаването на ансамбъла.

В концерта ще вземат участие както артистите от ансамбъла, така и група ETNOTIX, трио Булгарина и квартет „Българи“. Музикалната картина е дело на композитора Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов. Ще бъдат представени няколко музикално-танцови картини, всяка от които ще има своето послание и мистичност.

Ансамбъл Чинари

На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия, ще ни преведат от древността до наши дни. Чрез изразните средства на фолклорният танц, оригиналната музика и визия, ансамбъл „Чинари“ за пореден път ще покаже защо продължава да е емблема и пазител на българските традиции вече 25 години.

Продуцентът и ръководител Асен Павлов е носител на ИКАР 2015г. за спектакъла „Траките“. През 2016 година aнсамбълът e удостоен с „Кристална лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакълa „Ние, българите“. През 2017 г Министерство на Културата награди ансамбълът с грамота и почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Билетите за “МИСТИЧЕН РИТЪМ” на 28 ноември в зала 1 на НДК се пускат в продажба от 4 септември 2017 г. на промоционални цени от 18 до 35 лв. Те ще се продават в интернет в системата на Ticketportal.bg, а също и в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)