анти паста

Антипасти Тоскана

24 септември 2015

Вкусното предястие популярно като Антипасти Тоскана е отлична идея по всяко време на деня (освен зa закуска, разбира се!), особено в акомпанимента на бутилка прекрасно червено вино.

С бутилка червено вино е по вкусно!

С бутилка червено вино е по-вкусно!

Това е доста лесна и бърза рецепта, която всеки може да приготви за няколко минути.

Необходими продукти:
100 гр Прошуто Крудо
60-70 гр Пармезан
100 гр Моцарела
сос песто
каперси, листчета от зелена салата и чери домати – за декорация

Начин на приготвяне:
Тук има няколко дребни „италиански“ правила: предястието се сервира върху дървена дъска – така е по-очарователно; пармезанът не е настърган, а нарязан на големи парчета; сервира се задължително с гризини или хрупкав микс от хлебчета.

Гризини

И не забравяйте бутилката с хубаво червено вино! Без нея просто няма да е същото!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)