Антъни Вакарело

Антъни Вакарело начело на Versus

22 януари 2015

Вчера бе оповестено решението на Донатела Версаче да назначи Антъни Вакарело за творчески директор на Versus – младежката линия на модна къща Versace.

Едва ли можем да наречем това назначение неочаквано, защото през последната година белгийският дизайнер работи заедно с Versus по специална програма за сътрудничества. Очевидно е, че за Донатела тази колаборация е била вдъхновяваща щом е пожелала да привлече Вакарело в модната си империя за постоянно.

Антъни Вакарело начело на Versus

Антъни Вакарело начело на Versus

Курс към сътрудничество брандът пое след 2012 г., когато тогавашният творчески директор Кристофър Кейн напуска компания Versus. Преди привличането на Вакарело капсулни колекции за италианската модна къща са правили J.W.Anderson и певицата MIA.

Ето какво каза Донатела Версаче по повод новото назначение:

„Следя работата на Антъни още от първата му колекция. Веднага след като се запознах с него, аз вече знаех, че той е този, който ми трябва. Неговият талант буквално крещи: Versus Vesace. Обичам неговата енергия и страстта му към иновации. Харесва ми, че до мен има подобен талант, който може да донесе нещо съвсем ново и свежо в стил Версаче.”

Все още не се съобщава кога ще излезе първата колекция на Вакарело в качеството му на творчески директор на Versus.

Swarovski Dinner  In Honor of the Bouroullec Brothers At Chateau De Versailles

33-годишният дизайнер е работил за известни марки, като Ann Demeulemeester и Fendi. Той също така повече от пет години успешно развива своя собствен лейбъл Anthony Vaccarello.

Снимки: Versus & Getty Images

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)