DSC_0366

„Апейрон“: Паралелните реалности на Теодора Спасова

12 юни 2016

Националният дворец на културата се превърна в сцена на превъплътените фантазии на младите български дизайнери – завършващите степен „Бакалавър“ специалност „Мода“ на НХА. Те представиха дипломните си проекти с много ентусиазъм, хъс и невероятна енергия под зоркия поглед на ръководителя на проекта Доц. Анна Аврамова и още дузина свои преподаватели, сред които проф. Майа Богданова, проф. д.н. Любомир Стойков, проф. Греди Асса, доц. д-р Мариела Гемишева и други.

Дипломното модно ревю премина под мотото „Паралелни реалности” и представи единадесет паралелни свята на студенти, които имаха за цел да сглобят различни фрагменти от своята въображаема реалност.

In Life, в качеството си на медиен партньор на събитието, стана свидетел на полета на фантазията на младите дизайнери и с удоволствие ще ви направи съпричастни на моменти от него.

Днес ви представяме паралелната реалност на Теодора Спасова чрез колекцията й „Апейрон“.

В 21 век човекът живее със свръх информация за всичко. За да се изчисти понятието за света, трябва да се погледне из основата му. Още при началните тълкувания за “всичко” възниква понятието апейрон в древен Милет от Анаксимандър. То определя света чрез четирите основни елемента, а апейронът е като неизчерпаемия баланс между тях. Тогава на земята всичко е било природа, сега имаме още нещо, наречено технология.

Колекция Апейрон е базирана на двете паралелни реалности, в които живеем днес – природа и технология. Използвайки визуалния ейдос за неповторимите природни форми и съвършените форми в техниката, колекцията се балансира между облекла от авторски текстил с неповторими форми и съвършен, машинно изтъкан лен с тефлоново покритие.

Колекцията е изградена от 10 силуета, съчетаващи в себе си облекла с небрежна стилистика в унисон с дрехи в строги симетрични форми. Половината аутфити са предназначени за жени, другата половина- за мъже.

Цялата колекция се завършва от аксесоари за останалите части от човешкото тяло, върху които не се използват дрехи – обувки, чанти, шапки и ръкавици, провокирани от неповторимостта на природата с нейните форми и дух и унифицирането на техниката с нейния външно – минималистичен облик, вътрешна функционалност и “кънектид”/wi-fi/информативен дух.

DSC_0322

DSC_0326

DSC_0327

DSC_0331

DSC_0332

DSC_0335

DSC_0341

DSC_0344

DSC_0347

DSC_0349

DSC_0353

DSC_0356

DSC_0360

DSC_0363

DSC_0365

DSC_0368

DSC_0370

DSC_0371

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)