Italian_Arancini_Rice_Balls_Recipe_With_Delicious_Pasta_Dipping_Sauce-1

Аранчини на фурна с кашкавал и доматен сос

15 юни 2017

Необходими продукти:
500 г сварен ориз
3 яйца
150 г твърд кашкавал
1/2 к.л. индийско орехче на прах
сол
черен пипер
100 г галета

За доматения сос:
1 голяма консерва белени домати
15-20 листа босилек
1 ч.л. риган
1/2 глава лук
5-6 скилидки чесън
1 с.л. захар
сол
черен пипер
2 с.л.зехтин

Вижте още: Капоната от Сицилия

Начин на приготвяне:
Смесваме ориза с трите яйца и хубаво разбъркваме. Добавяме настъргания кашкавал и подправките. Оформяме топчета, колкото топка за голф. Овалваме в галета и печем на 200 градуса до готовност. Доматения сос приготвяме, като запържваме лука и чесъна в зехтина. Добавяме пасирани доматите и захарта. Варим на слаб огън, докато сместа се редуцира. Овкусяваме и добавяме, накъсан на дребно, босилека. Сервираме по няколко аранчини с доматения сос и няколко листа босилек. При желание слагаме и допълнително кашкавал. Рецептата става и с пармезан или пекорино, а оригиналът е с пържени аранчини. Тази е по диетичен вариант.

текст: Красимир Василев
снимка: archanaskitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)