Rodrigo-Rato-el-dia-de-la-salida-a-bolsa-de-Bankia-

Арестът на бивш шеф на МФВ продължи кратко

17 април 2015

В Мадрид вчера бе задържан бившият вицепремиер на испанското правителство и бивш управляващ директор на Международния валутен фонд и президент на банката „Банкия“ Родриго Рато, съобщи испанската телевизия. Задържането бе предшествано от четиричасов обиск в къщата на Рато. Следствени действия бяха извършени в неговия офис, а след това продължиха и във втория негов дом. Тези мерки бяха предприети от съдебните органи, след като столичната прокуратура обвини Рато в укриване на данъци, пране на пари и присвояване на имущество.

В сряда вестник „Ел Паис“ публикува информация, получена от данъчните власти, че през 2012 г. Рато кандидатствал за данъчна амнистия. Въпреки че това е законно, според онлайн портала Vozpopuli той е „изпрал мръсните си пари“ извън Испания, преди да обяви доходите си, ползвайки Гибралтар и Вирджинските острови като данъчни убежища.

Бившият вицепремер на Испания и бивш управляващ директор в Международния валутен фонд (МВФ), както и президент на банката „Банкия“ Родриго Рато бе пуснат на свобода, съобщи агенция ЕФЕ днес, цитирана от ТАСС.

„Имам доверие в правосъдието и активно сътруднича с тях (следствието)“, каза Рато „Сега съм в къщи със семейството си“, добави той.

Изпълнителната служба за предотвратяване на прането на пари започнала разследване срещу 705 анонимни данъкоплатци, сред които и Рато. /БГНЕС

снимка: lamentable.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)