Арт-инсталациите на 144 училище в проекта „Бъди зелен=Бъди модерен=бъди Европа“

09 май 2018

Интересни, оригинални и впечатляващи са и арт-инсталациите на учениците от 144 училище в София, включени в проекта „Бъди зелен=Бъди модерен=Бъди Европа“. Те представят държавите България, Румъния, Унгария, Австрия и Германия. Техниката, която използват е пейпър-арт. Ръководители на групата ся преподавателите по изобразително изкуство Здравка Костадинова и Евелина Вълчанова.

IMG_5851

Проектът „Бъди зелен=Бъди модерен=Бъди Европа“ се реализира с финансовата подкрепа на Столична Община по програма Европа 2018. Той има за цел да поощри креативността на младите хора чрез задачата да реализират проекти и да изработят арт-инсталации с отпадъчни материали на всяка една от 28-те държави членки на Европейския съюз.

IMG_5939

Официалното представяне на реализираните инсталации ще се състои на 9.05.2018 г. в НУКК в Горна Баня от 11 ч. На церемонията ще присъстват посланиците на държавите, членки на Европейския съюз, акредитирани в Република България, както и много други гости. Това е едно изключително събитие, което си заслужава да посетите.

репортер : Ася Георгиева
оператор : Иван Цвятков
фотограф : Михаела Борисова
постпродукция : Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)