Календар на Lavazza за 2019 година

Арт инсталации за околната среда в новия календар на Lavazza

28 ноември 2018

Годишното издание на календара на Lavazza – Good for Earth направи своя дебют по традиция в Торино, Италия, където се намира и централата на компанията. Календарът разказва историята за добрия пример на хора, решени да помогнат за опазването на планетата под формата на фотографии на фотожурналистката от National Geographic – Ейми Витале и арт инсталации в естествената околна среда.

Календар на Lavazza за 2019 година

Ейми Витале споделя позитивното изживяване от добрите новини за Земята, а в същото време от Армандо Теста разработват проект, в който природата е доминиращата сила. Всичко това, в партньорство с Програмата на ООН за околната среда води до създаването на шест уникални арт инсталации в защита на природата на четири континента.

От ледника Рон до горите на Тайланд през плантациите с кафе в Колумбия и Мароканската пустиня… Всичко заснето и запечатано по един вдъхновяващ и неповторим начин във фотографиите на Ейми Витале (Ami Vitale). Поразителен портрет на две деца, сгушени сред най-високите върхове в швейцарските Алпи, които изглежда се крият от студа при топене на ледника Рон, под геотекстилно одеяло.

Календар на Lavazza за 2019 година

Голямо платно, инсталирано върху сал, плаващ в залива Гази, Кения. Мангровата гора и рибарчето, изобразени в колоритен кадър, сякаш са едно с водната фауна и горската зеленина. В Колумбия, малката Мария Паула, върху тревата на осем хиляди квадратни метра зелена площ.

С ръцете си педпазва малък храст кафе, символизиращ желанието да се грижи за собственото си бъдеще и за природата като цяло. Отивайки в тайландската гора, горда жена, изобразена на лист плексиглас, чиито образ се слива с дърветата и зеленината наоколо.

Календар на Lavazza за 2019 година

Обиколката на света продължава с Белгия, където внушителна графика изобразява възстановяването на Генк, бивша индустриална и въгледобивна област, където благодарение на нов цикъл за устойчиво развитие се приветства връщането на пчелното население. И накрая, в Мароко, две ръце, покриващи огромна пустинна площ, създадени с гребла и 36 тона чакъл, символизират апел за напояване на пустинята.

Това са шестте уникални арт инсталации, разположени сред горите, пустините, ледниците и градовете, включени в календара за 2019 – Lavazza Good to Earth. Фотографиите на Ейми Витале документират природните изкуства на Хула (Швейцария), Мантра (Кения), Сайп (Колумбия), Гомез (Тайланд), Мило (Белгия) и Герада (Мароко) или с други думи проектите за опазване на природната среда и планетата в партньорство с Програмата на ООН за околната среда (UNEP).

Календар на Lavazza за 2019 година

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)