Арт инсталация "Музикално дърво"

Арт инсталация „Музикално дърво“

02 юни 2015

На 29.05.2015 година се откри  арт-инсталацията „Музикално дърво” на Цена Бояджиева и Иван Яхнаджиев. Тя е продължение на другите две пана „Музикален прах”, дарени на концертния комплекс по повод 10 години от основаването на галерия „България”.

Арт инсталация "Музикално дърво"

За In Life внучката на прочутия ни художник Златю Бояджиев сподели, че създаването на инсталацията е отнело около два месеца и е продължение на серията проекти, които двамата автори създават в Галерия „България“.

IMG_1585_1

Инсталацията обединява символи, които отразяват волността на музикалния дух. Съставена е от музикални къщички за птици, като всяка една има собствено звучене, присъствие и колорит. В инсталацията е вплетен и елемент, вдъхновен от най-величествения инструмент, обърнат към божествената същност – органът. Къщичките носят посланието, че музиката и свободния дух имат свой дом, свое убежище, каквото зала „България” е почти от 85 години и където музиката винаги е била и ще бъде стопанин.

IMG_1577_1

В инсталацията освен пъстри, усмихнати елементи от различни материали, са вплетени части от стари инструменти и нотни листа. По този начин инструментите, носили красота през целия си живот, отново са тук, на „сцената”, в своя дом, радват любителите и „звучат” на фона на закачливо надничащите от нотните листа музикални откъси.

IMG_1547

Инсталацията отново е дар за 10 годишния юбилей на галерия „България”. Тя носи вдъхновение и усещане за жизненост, динамика, лекота, и поражда желание всеки да напише своя музика и я съхрани в този приветлив и уютен музикален дом.

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)