threadstories-6

Арт маски

23 март 2020

Маските определено се превърнаха в една от най-търсените вещи в условията на пандемия от коронавирус, но и в тези моменти на изпитание, изкуството трябва да каже своята дума, според ирландска художничка. Маската вече е част от портретите ни в социалните мрежи и някои търсят в нея скриване на самоличността повече, отколкото предпазване. 

threadstories-3-640x480@2x
Ирландската художничка позира пред сиви фонове за автопортретите си с артистични маски, които закриват лицето й и само понякога разкриват очи или уста през плетената кройка. Е, определено откриват точно очите, носа или устата, които следва да пазим, но пък едва ли ще тръгнем с някоя от тях из улиците.
Тя създава основата с плетени на една кука маски, като добавя допълнителни подробности -  заострени уши или  ресни.  „Преждите, които използвам създават база за безброй техники и лични импровизации“, пише тя. „Изборът на прежда може да означава разликата между маска с много движение или маска със силна форма“.

threadstories-7

 „Най-общо казано, аз работя интуитивно, без дизайн или рисунки предварително. Мисля с ръцете си “, казва тя. „За мен фотографията или маската за филма са произведенията на изкуството. Маските винаги са в състояние на поток и движение. „

threadstories-1-640x640@2x

Всяко творение на основата на влакна служи като визуално представяне на това как хората затъмняват живота си, умишлено или не.  „Маските понякога са чудовищни, в други времена фалшиви фасади, които тълкуват перформативната природа, която социалните медии култивират и празнуват“, пише тя. Всяка маска помага да се изгради разказ.

threadstories-8threadstories-5-960x497@2x

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)