Зелените релси

Архитектите на „Шан-з-Елизе“ удължават зелените релси в София до пл. Македония

12 януари 2019

Зеленото трамвайно трасе в София ще бъде удължено и ще стига от Руски паметник до площад „Македония“. Около него ще има линеен парк, пешеходна алея и велоалея, съобщи главният архитект на София Здравко Здравков.

Зелените релси

Удължаването на зелената трамвайна линия е част от проекта за реконструкция за цялото трасе на трамваите по линия номер 5. Предвижда се и промяна в паркирането на частта около нея, като местата ще бъдат намалени от 200 на 163.

Зелените релси

Автомобилите ще спират успоредно в локалните места, а не перпендикулярно, както е в момента. Ще бъдат оформени и малки пиацети с идея да са места за отдих и игра.

Зелените релси

Консултанти по промяната на проекта ще са от френското архитектурно бюро „Вилмот архитекти“, работили по прочутия булевард „Шан-з-Елизе“ в столицата Париж.

Зелените релси

Работният проект се очаква да е готов през април, когато ще бъде обявена и обществена поръчка за изпълнител. Самата ремонтна дейност се очаква да стартира през 2020 година, като ще бъде финансирана със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)