IMG_9287

Асоциация „Докосни дъгата“ дари една незабравима празнична вечер на деца с диабет

18 декември 2015

Над 30 деца с диабет тип 1 и техните родители прекараха една незабравима коледна вечер, организирана от асоциация Докосни дъгата“ в новооткрития ресторант Green Line в София. Заведението,  собственост на популярния експерт по хранене Петя Раева, която е председател на асоциацията, се превърна в приказно празнично място и трибуна на изява на малчуганите, които пяха песнички, рецитираха стихотворения, написани от поетесата с диабет тип 1 Райна Недялкова и получиха страхотни подаръци.

Подаръците, предоставени от „Докосни дъгата“ бяха връчени на всяко едно дете лично от Дядо Коледа, Петя Раева, която влезе в ролята на Снежанка, баронеса Денислава Ангелова и звездния репортер на „Господари на ефира“ Влади Василев. Прекрасните играчки, книжки, коледни украшения и балони украсиха детските личица с широки усмивки и искрено трогнаха родителите им.

IMG_9743

Подаръците бяха опаковани в задружна атмосфера от приятели и членове на асоциацията, сред които Елена Дикова и Калина Крумова.

Тържеството бе напълно безплатно за децата, които освен всичко бяха зарадвани и с внимателно изготвено от Петя Раева здравословно меню, подходящо за диабетици, включващо пълнозърнести пици, различни сандвичи, брускети и изкусителните десерти със стевия от специалното, диетично меню на ресторанта.

Детското коледно парти бе поредното от множеството събития, които асоциация „Докосни дъгата“ организира в подкрепа на кампанията си „За нов живот“, целяща подпомагане на деца с диабет тип 1 в затруднено положение.

До този момент асоциацията успя да закупи и дари на деца диабетици осем инсулинови помпи и консумативите за тях, като проведе и няколко мащабни благотворителни събития в подкрепа на каузата.

IMG_9279

Лице на кампанията и на трапезната вода New Green Line, средства от продажбите, на която постъпват в благотворителния фонд на асоциацията, стана певицата Мариана Попова, а на червеното вино Ensemble de merveilles на баронеса Ангелова, което също се продава благотворително – актьорът Веселин Плачков.

Към кампанията „За нов живот“ се присъединиха редица популярни личности, сред които Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, певиците Силвия и ТедиКацарови, Иван Манчев, Явор Стефанов представител на издателствата “Анубис” и “Булвест 2000”, г-жа Анелия Петкова – собственик на модна къща Bridal Fashion и нов партньор в лицето на акад. Ваньо Митев – ректор на Медицинския университет в София.

Дългосрочен партньор на “Докосни дъгата” е Национална спортна база, която работи съвместно с Асоциацията за информиране на обществото за необходимостта от спорт за децата с диабет. В рамките на кампанията те подаряват топки и футболни тениски на тийнейджъри с диабет.

 снимки: ELFusion PR & Cross Media Solutions

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)