Аспержи

Аспержи по фламандски

18 декември 2014

Аспержите се консумират поради изключителния им вкус и лечебните свойства вече почти 2000 години. Те произхождат от Източния средиземноморски регион. Различни сортове, открити в северна и Южна Африка се култивират и в Египет. Аспержите растат като плевел по южните части на Русия и Полша, както и по крайбрежието на Англия. Аспержите са преоткрити и популяризирани отново през 18 век от Луи XIV. Със своя нетрадиционен вкус те успяват да впечатлят Краля Слънце. Именно поради тази причина аспержите получават наименованието „кралски зеленчук“, като и до днес впечатляват ценителите на изтънчения вкус.

Необходими продукти:
500 гр. аспержи
2 яйца (твърдо сварени)
125 гр. масло
4 с.л зелен лук (ситно нарязан)
4 с.л. магданоз (ситно нарязан)
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Измийте много добре аспержите и отрежете твърдия им долен край. Сварете ги в подсолена вода за около 15 мин., след това ги извадете, за да се отцедят. Разрежете яйцата, жълтъкът отделете от белтъка и всяко поотделно натрошете на ситно. Разтопете маслото в тиган, но без да го запържвате и го подправете със сол и пипер. Подредете аспержите в плоска чиния, залейте ги с разтопеното масло и декорирайте в яйцата. Отгоре ги поръсете със ситно нарязания лук и магданоз.

снимка:  koken.vtm.be

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)