DSC_0328

Астрономическата пролет настъпва със сняг и дъжд

20 март 2018

Астрономическата пролет настъпва днес у нас в 18 часа и 15 минути, съобщават от НИМХ-БАН. Пролетта е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с лятото, есента и зимата. Астрономически тя започва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември – в Южното полукълбо. Пролетта завършва с лятното слънцестоене – около 21 юни в Северното полукълбо, както и около 21 декември – в Южното полукълбо. Пролетните месеци в Северното полукълбо са март, април и май, а в Южното – септември, октомври и ноември. През пролетта дните започват да стават по-дълги от нощта, температурите се повишават, а природата се връща към активен живот.

Астрономическата пролет тази година идва със студено време с валежи от сняг, дъжд и вятър. София осъмна със „щъркелов сняг“ т. е. сняг от днес за утре, но времето ще продължи да е студено и с превалявания през цялата седмица.

Снегът предизвика проблеми за движението по пътищата от републиканската пътна мрежа. Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по АМ „Хемус“ в посока София на територията на област София, поради силен снеговалеж и снегопочистване.

Това съобщи АПИ и предупреди ,че движението по магистралата трябва да става внимателно и със съобразяване с пътната обстановка. По другата ни магистрала- „Тракия“ бе възстановено тази сутрин за автомобили над 12 тона в посока към Пловдив.

В София продължава почистване на улиците и булевардите, по които се движи градския транспорт. Очаква се след няколко часа снегът в столицата да се стопи.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)