03022018-france-03

Африканската обиколка на Брижит и Емануел Макрон

05 февруари 2018

Ако в семейство Тръмп изглежда не всичко върви гладко, то в отношенията на другата „първа“ двойка – френският президент Емануел Макрон и съпругата му Бриджит – цари идилия: в момента двамата да на визита в Африка. Съпрузите вече посетиха Тунис и Сенегал: докато президентът на Франция е зает с обществените дела, първата дама разглежда забележителности, посещава благотворителни и детски организации, запознава се с местната култура и жителите.

И през цялото време, както обикновено, Бриджит е в елегантни и ярки облекла, избрани от личния й стилист. Изключителни сака, рокли над коляното, необичайни аксесоари – тя винаги е в състояние да привлече вниманието. Интересното е, че по- голямата част от дрехите в този тур са дело на Azzedine Alaia – така първата дама отдава почит на френския моден дизайнер от тунизийски произход, който почина през ноември миналата година. Брижит посети къщата-музей (където е роден и живял като дете) на модния дизайнер точно в негова рокля.

Temporary

?????? ??????

?????? ??????

 

Temporary

Що се отнася до Емануел Макрон, обиколката със сигурност ще бъде запомнена със срещата му с Риана – френският президент се видя с нея вчера на конференцията на Глобалното партньорство в сферата на образованието в Дакар. Конференцията бе посветена на един въпрос, от който певицата отдавна се интересува: как да се улесни достъпа на децата от африканските страни до образование.

03022018-france-05

Риана говори пред публика и каза, че работата в тази посока не трябва да спира. Звездата се обърна чрез „Twitter“ към френския президент с искане да дари 250 млн. евро за постигане на целите на фонда. И той чу молбата! Макрон заяви, че Франция ще увеличи финансовите си инвестиции в тази програма от 17 милиона евро до 200 милиона евро.

Когато поема задължения, ги изпълнявам. Риана, Франция винаги е на страната на онези, които се борят за по-добро образование,

Отговори Макрон на певицата.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)