Тайна стая в самолета

А знаете ли за тайните стаи в самолетите?!

25 юни 2019

Може би ви е страх да летите? Може би не? Но при всички положения ще ви е далеч по-комфортно да пътувате със самолет, ако бяхте посветени в една от големите им загадки – че те разполагат с тайна стая на борда си. Предназначението й – място, на което да поспиш, ако се чувстваш изморен.

Тайна стая в самолета

Някои са дори толкова добре оборудвани, че имат и тежки завеси, които да пречат на проникването на каквато и да е слънчева светлина. Там леглото е меко, с уютни и удобни възглавници. За съжаление, тайните стаи са предназначени предимно за екипажа и по тази причина най-често пряк достъп до тях има от пилотската кабина, за да имат възможност те да са отпочинали и готови да реагират при извънредни ситуации.

Тайна стая в самолета

Стюардеса от Boeing 777, пожелала анонимност, разкри че достъпът се осъществява чрез тайна врата, понякога към нея води и вита стълба, далеч от погледите на любопитните пасажери.

Тайна стая в самолета

Тя показва и диаграма, разкриваща местоположението на стаята в горната част на фюзелажа. Леглата са с дължина 183 см и ширина 61 см с лампа за четене. И има предупреждение, че всяко легло е само за един човек. Към нея има и душ и тоалетна.

Тайна стая в самолета

Тайна стая в самолета

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)