Снимка: IMDB

А можеше Шон Конъри да е… Кристиано Роналдо!

07 октомври 2017

Преди около месец най-известният шотландец сред актьорите (или пък най-известният актьор от шотландците), Сър Шон Конъри навърши достолепната възраст от 87 години. За този си период, той остави зад гърба си над 90 роли в различни продукции и една награда от най-ценните за гилдията статуетки – Оскар, за изпълнението си в мафиотската драма „Недосегаемите“ на Брайън де Палма от 1987 г.

Шон Конъри е крайният горе вляво, ограден с кръгче../снимка: Swins.com

Шон Конъри е крайният горе вляво, ограден с кръгче../снимка: Swins.com

Безспорно обаче, киноманите свързват името на Конъри най-вече с поредицата за агент 007 в средата на миналия век, когато той се превъплъти блестящо в персонажа на Джеймс Бонд – заглавия като „Доктор Но“, „От Русия с любов“, „Голдфингър“ и др. Но докато всичко това, което ви казахме досега, вероятно вече ви е познато, то едва ли знаете друг любопитен факт за Конъри.Като един от най-запалените по футбола актьори, Шон днес можете да има съвсем различна биография от настоящата.

В началото на 50-те, като все още не особено популярна личност, той се включва в мач между актьори във Великобритания. На трибуните е легедарният мениджър на Манчестър Юнайтед Мат Бъзби, който е, меко казано, впечатлен от спортните му качества. След срещата, Бъзби отива при Шон и му предлага да подпише договор с „червените дяволи“ срещу заплата от 25 паунда седмично (сериозно възнаграждение за онова време). След кратък размисъл обаче, бъдещият Бонд отказва.

Снимка: Facebook

Кристиано Роналдо в годините, когато дърпаше Юнайтед напред/Снимка: Facebook

„Обожавам футбола и честно казано, искаше ми се да приема. Но бях наясно и с факта, че с кариерата на един футболист е свършено, след като навърши 30-35 години, а тогава бях вече на 23″, разкрива Конъри. Толкова години след това, със сигурност можем да кажем, че е взел правилното решение…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)