А tо Jazz 2016 – ден трети!

23 юли 2016

След като открихме А to JazZ с Imagine Band, Avenue и Nick West, решихме да проверим дали градуса  на настроението се е задържал до края на едно от най-значимите събития в музикалния календар не само на София, а и на цяла България. 

DSC_0022Оказа се, че не само се е запазил, ами се е и покачил, защото още куп звездни имена се качиха на откритата и „гореща“ (във всеки смисъл) сцена на А to JazZ. Branford Marsalis квартет и Kurt Elling бяха хедлайнерите на вечерта, които представиха чисто новия си общ проект „Upward spiral„. За „издигането в спиралата“ на музикалното удоволствие, преди тях се погрижиханашите момчета от Akaga и  невероятната  Petya Dankova, както и голямият Ангел Заберски и Брас Асоциация.

DSC_0069DSC_0225

DSC_0192

 

 DSC_0240

DSC_0266

Как изглеждат цифрите: по официални данни през фестивалната зона са минали над 30 000 души, което е ръст с близо 30% спрямо A to JazZ 2015.
DSC_0233

Този последен ден увери и най-големите скептици, че А to JazZ се превръща в един от най-обичаните фестивали в България и един от най-интересните в Европа. Точното място, точната концепция и подкрепата на Фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата се оказват правилната комбинация.

И когато искате да послушате хубава музика – ей така, пуснете си нашите филми за A to Jazz. Вълшебна музика и много лятно настриени. А и няма къде на друго място да ги видите и чуете. Единствено по In LIFE TV. Вече втора година сме медиен партньор на това топ музикално събитие и с удоволствие заснемаме концертите от фестивалните дни.

Всички подробности за изданието на фестивала от 2015  r 2016 година може да видите само по In LIFE TV ето тук:
Първият ден на A to Jazz фестивал 2015;
Вторият ден на A to Jazz фестивал2015;
Трети ден на A to Jazz фестивал 2015.

Първият ден на A to Jazz фестивал 2016;
Третият ден на A to Jazz фестивал 2016; /настоящият концерт/

Екип In LIFE

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)