Баварски крем

Баварски крем

16 юни 2015

Необходими продукти:
3 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. захар
1 бр. яйце
12 г (1 с. л.) желатин
2 ч. ч. сметана и 2 с.л. пудра захар за разбиването й
1 ванилия
1 ч. л. растително масло

Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в студена вода. Разбийте жълтъка със захарта и разредете постепенно с прибавянето на млякото. Ароматизирайте сместа с ванилията и варете при непрекъснато разбъркване, докато започне да се сгъстява. Прибавете желатина и разбърквайте до разтварянето му. Прецедете получената смес през сито и я оставете да се охлади. Добавете сметаната, предварително разбита с пудрата захар. Разбъркайте крема добре, а после го изсипете в чашки или формички, намазани тънко с растителното масло, които поставете в хладилника. По желание, преди поднасянето, гарнирайте с разбита сметана, захаросани плодове, бисквити или бишкоти. Може да полеете и с топинг по ваш избор.

снимка: wikimedia.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)