
Необходими продукти:
5 с. л. брашно
50 гр. масло
1 глава лук
1 л. телешки, или пилешки бульон
100 гр. сирене Грюер (кашкавал)
Начин на приготвяне:
Брашното се запича в тиган до златисто кафяво, като се бърка постоянно. Добавя се маслото и се бърка до хомогенизиране. Лукът се нарязва „жулиен“ и се задушава няколко минути. Добавя се бульонът студен, като се бърка постоянно. Оставя се да ври 20 мин., като се разбърква от време на време. Супата се сервира топла, в загряти чинии, като се предлага отделно настърганото сирене.
снимка: schwingeninswitzerland.wordpress.com

Предишна:
Шоколадовият десерт, който „разцъфва“ като цвете (видео)

Следваща:
Запечена празнична супа по френски
Още по темата
-
Торта „Бъз и къпина“
In TASTEСлед сватбана на британския принц Хари и актрисата Меган Маркъл тортата с бъз стана особено ...
-
Кафе Kimbo официално навлиза в България
In EVENTSНа 29 ноември от 11:30 ч. в „София Хотел Балкан“, зала „Сердика“ ще се състои ...
-
Няколко хитринки и тайни за козунака
In TASTEВсяка домакиня разполага със собствена рецепта за приготвянето на козунак. Но ако следва описаните по-долу ...
-
Салата с брюкселско зеле
In TASTEСвежа, полезна и бърза салата Необходими продукти: Брюкселско зеле прясно — 500 Грама Ябълка — ...
Остави своя коментар през Facebook