Базелска супа с брашно

Базелска супа с брашно

30 март 2015

Необходими продукти:
5 с.  л. брашно
50 гр. масло
1 глава лук
1 л. телешки, или пилешки бульон
100 гр. сирене Грюер (кашкавал)

Начин на приготвяне:
Брашното се запича в тиган до златисто кафяво, като се бърка постоянно. Добавя се маслото и се бърка до хомогенизиране. Лукът се нарязва „жулиен“ и се задушава няколко минути. Добавя се бульонът студен, като се бърка постоянно. Оставя се да ври 20 мин., като се разбърква от време на време. Супата се сервира топла, в загряти чинии, като се предлага отделно настърганото сирене.

снимка: schwingeninswitzerland.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)