14129_3-2_1920-1280

Базелска традиционна супа с бяло вино

29 декември 2018

Необходими продукти:
брашно – 50 г
бяло вино – 100 мл
масло – 50 г
лук – 1 глава
кашкавал – 50 г настърган
бульон – 1.5 л месен
сол
черен пипер

Вижте още: Супа с хляб, мед и стафиди по руски

Начин на приготвяне:
От маслото и брашното се прави светла запръжка, след което се прибавя ситно нарязаният лук и се запържват до промяна на цвета. Залейте ги със затопления месен бульон, бъркайки непрекъснато. Варете супата около 30 минути, извадете лука и го пасирайте, след което го върнете обратно. Налейте виното, добавете черен пипер на вкус, посолете и разпределете в купички. Сервирайте супата поръсена с настъргания кашкавал.

Снимка: Recipecontent.fooby.ch

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)