Балканският винен фестивал – посветен на една добра кауза

06 юни 2017

Шестият пореден Балкански винен фестивал тази година бе посветен на една добра кауза – превенция и защита на жените, страдащи от рак на гърдата. Част от приходите от продажбата на билети и тениски ще бъдат отделени за благотворителност.

Гранд Хотел София за пореден път бе домакин на винения фест – единственото събитие в България на което могат да се дегустират вина от всички Балкански страни. България беше представена с 55 от най – добрите изби, като тази година имаше и много нови участници. Свежи бели вина от Хървадска, Словения, румънски вина, отглеждани в поречието на Дунава, гръцки вина от остров Санторини, Пелопонес и Науса, турски вина от няколко от най – добрите изби, известни македонски и сръбски вина бяха представени на фестивала.

Вижте още: София ще е домакин на Балкански винен фестивал с благородна кауза

Ценителите на доброто вино участваха в една истинска Балканска винена фиеста и изживяха емоцията да си доставят удоволствие за всички сетива. Над 500 вина посетителите можеха да дегустират по време на фестивала. Интересът беше огромен, а Гранд Хотел София едва успя да събере посетителите. Затова идеята на организаторите в лицето на госпожа Галина Нифору е през следващата година форумът да бъде още по-мащабен.

В рамките на Шестия Балкански винен фестивал бяха организирани и майсторски класове. Председателят на международно жури с председател господин Константинос Лазаракис отличи с призове най – добрите участници в изложението. Самият той беше особено горд от факта, че тази година форумът подкрепя световната кампания за превенция на рака на гърдата при жените. А всички над 200 винопроизводители от всички балкански страни, участвали в Балканския винен фестивал, който се провежда за шести пореден път в София, доказаха, че благотворителността е кауза, мисия и отговорност за бизнеса.

репортер: Ася Георгиев
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)