Bansko_fest1

Балкански фестивал БОХЕМИ в Банско

27 юни 2015

Балканският фестивал „Бохеми” в Банско започна с изпълнения на местни музикални и танцови формации. Началото на първият по рода си фестивал в България, беше дадено от Женска фолклорна грипа „Пирински бисери“, ТФ „Бански фукли“ и ТФ „Стар мерак“.

Веднага след тях, на сцената се качиха изпълнителите от „Бански старчета“, които допринесоха за настроението на стотиците жители и гости, събрали се на площада в Банско. 

В първата вечер от фестивала за публиката със свои изпълнения се включиха и световноизвестният български кларнетист Иво Папазов-Ибряма и македонската поп дива Каролина Гочева.

ivo7

Програмата на фестивал „Бохеми“, чиито водещ е актьорът Ники Станоев, продължи и днес.  На голямата сцена се качиха Balkan Scientists Soundsystem ft. Sando Sandov (trumpet), сръбските тръбачи от Barka Brass Bend, гръцките банди Baildsa и Gadjo Dilo, както и уникалната българска инструментална формация „Булгара”.  Сръбският изпълнител Желко Йоксимович също зарадва публиката в Банско.

Karolina

Фестивалът е уникален за пределите на България и има за цел да покаже неповторима кулинарна еклектика, колорит и богата душевност. Жителите и гостите на града се насладиха на уникалния фестивал напълно безплатно.
Две седмици след „Бохеми“, в Банско предстои още едно грандиозно събитие – фестивалът „Bansko Beat“. Той ще се проведе на 10-11 юли в курортния град. Двудневният фестивал е за всички, които предпочитат новата вълна в музиката.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)