Балкански фестивал на ракията и спиртните напитки

04 декември 2016

TON_7790

В петък стартира официално четвъртото издание на Балканският фестивал на ракията и спиртните напитки.

TON_7804

TON_7819

Така очакваният празник на качествените напитки и дегустациите ще продължи до 04.12.2016г в зала 6 на Националният дворец на културата. Успехът на миналогодишното издание на Фестивала с над 5000 посетители и повече от 30 фирми участници бе сериозно основание за организаторите да продължат неговото развиване и обогатяване. Целта е да се превърне в една добра традиция, която повишава културата на консумация на спиртни напитки и да информира потребителите за най-качествените продукти на пазара.

TON_7891

TON_7756

На изложението са представени над 250 марки ракии и високоалкохолни напитки от български производители, както и традиционни спиртни напитки от Турция, Гърция, Македония, Сърбия и други балкански държави.

Специалното участие в Балканският фестивал на ракията и спиртните напитки е на Ути Бъчваров с неговата вишновка, домашно приготвен „Пиян“ конфитюр от ликьор, а екипът на In LIFE бе очарован, опитвайки напитка от дренки. Пред камерата ни той разказа за процеса на приготвяне на представените от него продукти и покани всички ценители на качествените питиета и храни в неделя, когато лично ще сготви и съчетае с подходящи напитки, неустоими вкусотии.

Програмата включва още много презентации, премиери, лекции и дегустации. Посетителите могат да опитат от сръбските ракии на Таково, специални ракии от Португалия, и за първи път представянето на  „Ретро ракия“.

TON_7838

За улеснение на всички които, биха желали да си закупят някой от представените артикули, през цялото време на фестивала ще работи търговска зона, където продажбите на алкохолни продукти са на цени на производителя. Една добра идея за подарък, който да си осигурим за приближаващите коледни и новогодишни празници. А за да бъде пълно удоволствието любезните домакини са подсигурили и балканска скара от сръбският ресторант „Кафана Стефанович“, както и специална селекция сирена с трюфели, още един подходящ деликатес към предлаганите напитки.

Екипът на любимата ви телевизия In LIFE , дегустира най-качествените питиета и засне за вас най-интересните моменти от първият ден на Балканският фестивал на ракията и спиртните напитки.

Наздраве!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)